Op weg in Peru - Reisverslag uit Ica, Peru van marleenlangen - WaarBenJij.nu Op weg in Peru - Reisverslag uit Ica, Peru van marleenlangen - WaarBenJij.nu

Op weg in Peru

Door: marleenlangen

Blijf op de hoogte en volg

22 Februari 2011 | Peru, Ica

Het is nu 7 uur 's morgens en ik heb vannacht geslapen in Hotel Princess te Ica. Ik heb het hotel opgezocht in mijn South American Handbook (2009) en gekeken bij de goedkoopste categorie. Het boek omschreef het hotel als 'small rooms, hot water, tv, pool, helpful, peaceful, very good'. Klonk ook goed! Toen ik echter met de tuktuk aankwam, zag het er veel te luxe uit. Ik denk dat ze het hotel in de verkeerde catergorie hebben ingedeeld of dat het hotel in 2 jaar tijd wat prijswisselingen heeft doorgemaakt...
Dus voor de zekerheid maar even gevraagd wat de prijs was voor de simpelste, 1 persoonskamer. 85 solar was het antwoord. Mijn budget is 40!Ik was duidelijk niet in het goede hotel. Dus ik heb mijn spullen weer gepakt en de heren vriendelijk bedankt. Maar toen kwam de vraag wat ik ervoor over had. Dus ik noemde mijn budget. Of ik er dan geen 65 voor wilde betalen? Uiteindelijk heb ik de kamer voor 50 gekregen. Ik had verwacht dat ze me na deze onderhandelingen ergens in de kelderkast zouden plaatsen, maar niets was minder waar. Ik heb een ruime suite gekregen (de 'baas' wilde dat ik perse de suite zou krijgen), met een supergroot bed en een eigen ruime badkamer. Helemaal perfectos. Volgens de man die me naar de kamer bracht was deze kamer wel 120 solar waard en dat denk ik ook wel!

Vrijdag de 18e ben ik met de bus vanuit Cuenca vertrokken naar Guayaquil. Cuenca is de 3e grote stad van Ecuador en ik heb me daar prima vermaakt. Echt een leuk stad. De busrit duurde 4 uur. Vanaf het busstation meteen door naar het vliegveld. De reisorganisatie had me verteld dat het niet veilig was om 's nachts op het busstation aan te komen (het was immens groot met een heel winkelcentrum). Dus was ik al om 21:30 op het vliegveld, terwijl ik pas om 7:45 naar Lima (Peru) zou vliegen.Gelukkig kan ik bijna overal gratis wifi ontvangen met mijn computer, dus dat is erg handig!

Catherine en ik hebben dus afscheid van elkaar genomen in Cuenca. Zij gaat verder in Ecuador en ik wilde nu door naar Peru. Het was leuk en gezellig om met haar te reizen, en ook veiliger. Maar nu ik alleen reis, moet ik toegeven dat ik het heerlijk vind! 3 weken samen reizen met iemand die je eigenlijk niet kent, vraagt toch wel wat. Catherine zie ik waarschijnlijk weer als ik haar in haar woonplaats Melbourne ga opzoeken.

Na 2 uurtjes vliegen stond ik in Lima. Lima is duidelijk niet mijn stad; veel te groot en massaal. Het heeft 6 miljoen inwoners... Ik heb een taxi genomen naar Hotel Mami Panchita (ja, bij Toon!). Ik had een taxi chauffeur die het niet kon vinden; in plaats van 15 minuten hebben we er een uur over gedaan. Uiteindelijk ben ik uit de taxi gestapt en heb gezegd dat ik zelf wel verder zou zoeken.

In het hotel lekker rustig aan gedaan. Een lekkere douche met warm water doet al wonderen! Zaterdagmiddag het archeologisch museum bezocht en mezelf op een pizza getrakteerd. 's Avonds met een boek op de bank. Wat heerlijk!
Ze hadden een kast met 'exchange-books.' Je zet er 1 bij en je haalt er 1 uit.
Op de boot naar de Galapagos hadden ze dat ook. Toen vond ik daar zowaar een Nederlandstalig boek; het Zandpaard. Dat zou niet een boek geweest zijn dat ik gekozen zou hebben als er veel keus was, maar het was prettig om weer wat te lezen te hebben. In Lima had ik 'ben je ervaren?' van William Sudcliffe eruit gepakt. Het boek gaat over een backpacker die 3 maanden naar India gaat. Erg grappig.

Zondag naar een groot en luxe winkelcentrum gelopen en een buskaartje naar Paracas gehaald. Daarna wilde ik nog iets buiten de stad bekijken, maar de taxi's wilden me er niet heen brengen. Het zou 40 km rijden zijn. Ik had niet zoveel zin in onderhandelen, dus heb ik het maar opgegeven en ben in het hotel aan het 2e boek begonnen. Ik heb een beetje kunnen bijkomen van de afgelopen weken; we hadden een behoorlijk strak reisschema. :-)

Maandagochtend met de bus naar Paracas om daar met de boot naar de Bellestas eilanden te gaan. Veel vogels en zeeleeuwen gezien. En de humboldt pinguins.
In de namiddag met de bus weer verder op weg naar Ica.
De bedoeling is om hier naar het museum te gaan en dan verder te trekken naar Nazca.

Dus daarover de volgende keer meer!
-----------------------------------
Annette; ik ben zo benieuwd naar de gezinsuitbreiding! Heb je de pup al in huis?
Bente, Chantal en Paul; bedankt voor de training met Saph! Hoe gaat het nu?
Christa, bedankt voor de fotoruimte! Ik heb er meteen extra foto's opgezet!
Jan, gefeliciteerd met je verjaardag!
Linda; ik wens je veel sterkte met je huis!
Mariella; leuk dat je meeleest met mn avonturen!
Margot; heb je de kaart al ontvangen? Gaat alles goed met je? Enne al zin in je reis naar Indonesie?

• 22 Februari 2011 - 13:48

Christa:

Hoi Marleen,

Weer een hele onderneming, maar je red je geweldig zo te lezen.
    Dank voor de leuke foto's, maakt het verhaal toch levend. En graag gedaan wat de ruimte betreft. Heb je even weer wat om te plaatsen.
    ENJOY.

Christa

• 22 Februari 2011 - 14:52

Grace:

Goed te lezen dat je eindelijk wat tijd neem om te relaxen!!! Ik was al bang dat je overwerkt zou raken van dat strakke schema van je :) Zelfs je verhaal leest relaxter! En weer leuke foto's erbij! Yeah! Stoer hoor dat je gewoon onderhandeld over de prijs! Hoeveel is dat eigenlijk die 50 solar? Vast geen 50 zonnetjes :P

Heel veel plezier hier! Heb je al een Cuy genknuffeld?

Hiero is het weer begonnen met vriezen!!! Het is superkoud! Dus plaats maar veel zonnige foto's daar warmen we tenminste weer wat van op!

Grasje

• 22 Februari 2011 - 18:34

Carla V A.:

Wat leuk: M'leen als prinses in hotel Princess ! Goeie marketing van die man: wij gaan nu natuurlijk allemaal ook naar hotel Princess, als we ooit in Ica verzeild raken. Heerlijk om alles te lezen en te bekijken.
    Dag, dag !!

• 22 Februari 2011 - 18:57

Norwin En Maria:

Het lijkt erop alsof je nu je draai echt begint te vinden, of heb ik het mis? Je verhaal klinkt rustiger en je komt over alsof je het nu echt naar je zin hebt en dat het reizen begint te wennen. Mazzel joh met je hotel, heerlijk! Die taxichauffeur deed het er vast om, denk je ook niet? Mooie foto's heb je weer gemaakt! Hier is het koud (kkkkkk koud he) tusen de 0° en 3°C overdag en 's nachts nog kouder! Dus wat het weer betreft mis je niks! ;D Succes en veel plezier! Dikke knuffel!!!

• 22 Februari 2011 - 20:29

Essa:

Het vriest hier een paar graden, de merels zitten blauw van de kou 's morgens in de tuin te wachten tot we ze bijvoederen, dus je begrijpt: beetje jaloers op jouw mooie reisverslag! Nee hoor, ik geniet gewoon mee! groetjes

• 23 Februari 2011 - 15:17

Ria En Ben:

Helemaal te gek je avontuur en dat onderhandelen voor je hotelkamer top hoor. Goed dat je het wat relaxter aan doet nu.Lachen dat die zwerfhonden jouw gulle gaven niet wilden inderdaad daar lusten de honden enz. In nederland is het nog koud bij ons lekker 22 graden.Bedankt en geniet ze.xx
    geniet ze v

• 24 Februari 2011 - 08:45

Godelieve:

Hoi Marleen,

Je weet het goed te regelen, met die hotelkamer! En wij maar denken dat je daar onder een boom moet kamperen ;-). Leuk dat je je reis zo bijhoudt en prachtige foto's post!!

Al wat ruimtes gezien waar we nog degoes kunnen dumpen? ;-)

Geniet ervan!!

Liefs, Godelieve

• 24 Februari 2011 - 15:44

Heike:

Hoi Marleen,
    Ik kon je even niet meer vinden op waarbenjijnu. Maar mijn collega heeft mij op weg geholpen. ik lees nu dus weer mee. Mooie verhalen, foto's ervaringen, indrukken, en dit is nog maar slechts de eerste maand...
    Geniet ervan! knuf van mij! Heike

• 25 Februari 2011 - 10:05

André Bal :

Ha Marleen
    Wat maak je veel mee. Al tal van avonturen in de natuur, hostels, dure en goedkope hotels. Met plezier lees ik je belevenissen. Wij zijn terug uit het mooie koude Finland. Gemideld was het daar - 20. Geen dieren gezien
    want die zitten lekker diep in de grond.
    Groeten André