Broome - Reisverslag uit Broome, Australië van marleenlangen - WaarBenJij.nu Broome - Reisverslag uit Broome, Australië van marleenlangen - WaarBenJij.nu

Broome

Door: marleenlangen

Blijf op de hoogte en volg

23 Juli 2011 | Australië, Broome

Donderdag 8 juli verlaten we Darwin in de vroege morgen om naar Broome te vliegen. Zodra we van het vliegveld komen en de mooie omgeving zien weten we al dat we Broome geweldig gaan vinden. Broome ademt rust uit; heel anders dan Darwin. Het vliegveld ligt midden in de stad en we kunnen in een paar minuten naar het hostel lopen. The Kimberley Klub blijkt een lekker ruim hostel te zijn en heel veel rustiger dan The Youth Shack in Darwin. Ook een stuk schoner! We gebruiken onze dag voor allerlei praktische dingen; zoals het zoeken naar de beste plek om een takeaway cappuccino te halen. :-)

De dag daarna gaan Wiel en ik naar het vliegveld om onze gehuurde 4WD op te halen. Het plan is om vanuit hier in 4 dagen The Kimberleys te verkennen. Bij Europcar blijkt er echter iets mis gegaan te zijn met de boeking en is er geen 4WD meer beschikbaar voor ons. Helaas, zonder 4WD mogen we namelijk The Kimberleys niet in. We moeten weer onze plannen aanpassen. We besluiten om voor 2 dagen een andere auto te huren en naar Fitzroy Crossing en Geiki Gorge te rijden. ’s Nachts huren we een safaritent. We betalen de hoofdprijs voor deze goedkoopste optie, maar we vinden het helemaal geweldig. Natuurlijk niet de prijs, wel de tent en de plek. Voor het geld dat we voor de tent moeten neerleggen kun je in Sydney een hele luxe hotelkamer huren… Wij hebben vroeger veel gekampeerd en Elma en ik kunnen dan ook veel herinneringen ophalen. Wiel heeft maar 1 keer gekampeerd in zijn jonge jaren en dat was geen succesvolle ervaring. Gelukkig heeft hij dat nu anders ervaren. Wiel vond het een heel avontuur. Vooral toen er ’s nachts ook een dier bij de tent snuffelde. Ik heb niet gezien wat het was, maar het heeft wel een hoop commotie veroorzaakt. Wat we ook bijzonder vonden is de wijze waarop sommige aussies gaan kamperen. Het avontuur straalt ervan af! Ze hebben een enorme camper, die aan alle kanten ‘uitgeklapt’ kan worden.
Achterop hangen de mountainsbikes. En dan is er nog een aanhanger met een grote 4WD. Op het dak van de auto is dan ook nog een boot vastgebonden. Het lijkt mij helemaal geweldig om zo een keer te gaan kamperen!
De dag erna varen we met een boot door Geiki Gorge en genieten we van het warme weer, de natuur en de zoetwater krokodillen.

Na een dagje rusten in Broome gaan we op dinsdag met een tour mee naar Derby, Windjana Gorge en Tunnel Creek; de plekken in The kimberleys die we zelf zonder 4WD niet konden doen. En het is maar goed ook dat we het georganiseerd doen, want bij Tunnel Creek doen we een wandeling door de grotten, waarbij we in het donker soms een meter door het water waadden. Gelukkig heeft de gids een goede zaklamp bij zich. Ondertussen zoeken we met de groep naar de vleermuizen. Nou ja, niet iedereen, want Elma griezelt van de gedachte dat ze zo’n ‘beest’ tegenkomt. Ondanks dat ik ze meerdere keren heb verteld dat er kleine krokodillen kunnen zitten, zijn ze daar dan weer niet zo van onder de indruk. En ik denk dat het komt omdat ze me niet geloofden…

In de tussentijd zijn we in Broome ook van hostel gewisseld en ‘woonden’ we 2 dagen in Cable Beach Backpackers. We zaten vlakbij Cable Beach maar nu 4 km van het centrum vandaan. Elma en Wiel bleven nog een dag in Broome om hier van het strand te genieten en deze omgeving te verkennen. Ikzelf ben op tour naar Cape Leveque gegaan. De omgeving van Broome staat vooral bekend door de ‘pearl farming’. ( De Australische boer-zoekt- vrouw variant had ook een Pearl farmer in de hoofdrol!). De eerste stop was bij een kerkje waar het altaar van ‘mother-of-pearl’ is gemaakt. Daarna werd de groep naar een ‘pearl farm’ gebracht. Ik vond het erg interessant hoe het kweken van parels in zijn werk gaat. Nooit bedacht dat ik dat interessant zou vinden! Ik ben helemaal niet zo van de parels, maar weet ze nu wat meer te waarderen. Ik kreeg zelfs even een ketting van een paar duizend dollar om mn nek; en het stond helemaal niet verkeerd. (Die kan dus op mn verlanglijstje voor kerst!) Een andere interessante plek was de schelpen kwekerij waar koraal en schelpen gekweekt werden die vervolgens werden uitgezet. Na dit alles gingen we naar het strand; om te zwemmen. Dat klinkt heel logisch, maar het is toch vreemd omdat de gids ons verzekerde dat het op eigen risico was in verband met de krokodillen en haaien. Helaas geen van beide gezien. :-(Ik ben uiteindelijk maar schelpen gaan zoeken. Dat is niet iets waar ik me in Scheveningen mee zou vermaken, maar de bijzondere kleuren en vormen die de schelpen hier hebben maken het zeer de moeite waard. Na de zonsondergang was het tijd voor de 4 uur durende terugreis. En dat is best lang als de weg nauwelijks een weg te noemen is. (Dat was ook de reden waarom je er alleen met 4WD mag/kan komen).
Onze tijd in Broome zat er daarmee alweer op. Morgen gaan we op weg naar Perth...

• 23 Juli 2011 - 15:25

Ellis:

Hoi leuk jullie zo te zien,te lezen
    Veel plezier nog en geniet er van
    Heeeeel veel groetjes en tot gauw

Groetjes van je zus Coby en ellis en fam

• 23 Juli 2011 - 16:27

Grace:

Jeetje wat klinkt dat weer goed zeg!!!!! En je zegt warm, als in warm weer... snif... wil ik oooook!!!!! Dat vogelbloemplantdingetje is echt briljeus!

Gr. Grasje

• 24 Juli 2011 - 06:47

Tamara:

Vind het zo leuk om je verhalen te lezen en foto's te zien! Zo herkenbaar! Perth en Fremantle zal je vast ook leuk vinden. In het centrum van Perth heb je een broodjeszaak: MYO, make your own, mmmmmmm. Het park boven op de heuvel is ook super (met openlucht bioscoop!) en de Fremantle market is ook leuk en vanaf Fremantle kan je met de ferry naar Rottnest Island. En vlak boven Perth ligt de Pinnacle desert, zeker de moeite waard. Nou veel plezier nog, geniet ervan.

• 24 Juli 2011 - 08:53

Wiel,Elma , Marleen:

Jullie storten jezelf wel behoorlijk in het avontuur en Marleen je stelt de oudjes wel aan de gevaren bloot. Nou zo te horen zijn de belevenissen geweldig en ook de foto's zien er geweldig uit.Marleen je zorgt er wel voor dat onze zus/schoonzus en zwager onbeschadigd terug komen. Nou nog heel veel plezier voor de vervolgreis en straks een goede reis terug met een rugzak vol leuke verhalen.

Gr. Ria en Henk XXX

• 24 Juli 2011 - 17:28

Norwin & Maria:

Mooi verslag weer Marleen!!!

• 25 Juli 2011 - 18:57

Heike:

Hey marleen! Jammer dat alles wat ze je beloven te gaan zien, niet helemaal uit komt, de natuur laat zich verassen ( of juist niet ) Helemaal geweldig die birdflower, daar wil ik ook wel een bosje van, is toch orgineler dan een bosje rozen of tulpen..Maar je hebt mooi weer, hier is het 13 graden en veel regen, dus je mist daar niets aan..
    enjoy your trip! liefs van mij