Arrived in Quito
Door: marleenlangen
29 Januari 2011 | Ecuador, Quito
Het is zaterdag, 29 januari 2011 en net 8: 00 uur geweest. Ik lig in een Ecudoriaans hostel en naast me ligt Wouter nog te slapen. We zijn vannacht om 2:00 uur aangekomen.
Gisteren begon de reis in Amsterdam. De vlucht naar Madrid heb ik niet bewust meegekregen. Ik ben de afgelopen dagen zo druk geweest (zelfs donderdag, welke ik helemaal vrij had gehouden om met Steven en Saph leuke dingen te gaan doen, ben ik helaas tot 23: 00 uur bezig geweest), dat ik al in slaap viel toen de motoren aangingen.
De trip van Madrid naar Quito was overboekt waardoor ik een upgrade kreeg naar de businessclass. Wat een luxe! Voor het eerst tijdens mijn reizen genoeg ruimte, mijn benen konden languit, de stoel kon in allerlei standen en het was lekker rustig. Alhoewel de meneer achter mij aardig eindje wegsnurkte…
Tijdens de reis heb ik genoeg tijd gehad om de laatste dagen in Nederland te overdenken. Zoals het afscheid bij AAP op dinsdagavond. Ik vond het helemaal geweldig en heb het enorm gewaardeerd. Ik ben erg blij met de pinguin (leuk idee, Eva!) , alle leuke cadeautjes (zeer handig of lekker!) en het zelfgeschreven lied van Chris. Lieve collega’s, ik wil bij deze even zeggen dat ik vind dat jullie zeer goed kunnen zingen! :-) Dan de stress op woensdag en donderdag omdat ik de envelop kwijt was met al het geld dat ik gespaard en gekregen had… Ik heb zelfs bij Saph gekeken of ze het niet in haar mand had gelegd…gelukkig donderdagavond weer gevonden. Het afscheidsetentje op woensdag met William bij hem thuis en het afscheidsetentje met Steven bij de Chinees van Swifterbant. Ik heb dus veel afscheidsmomenten gehad. :-) Ik heb tijdens de trip al wat teksten gelezen die op de pinguin staan en in mijn ‘ik-ga-aan-jullie-denken’-boekje. Ik voelde me er blij mee!
Het vliegtuig stopte echter niet in Quito maar in Guayaquil. 6 uren later zou er pas weer plek zijn in het vliegtuig naar Quito. Tijdens het wachten ben ik in contact gekomen met Marlies en Bastiaan. Zij zijn hier om familie te bezoeken, die in een wildlife park werken bij Tena. Met z’n 3-en wachten is in ieder geval een stuk gezelliger dan alleen! Eindelijk in Quito bleek dat de helft van de bagage niet aangekomen was. Ik had gelukkig al mijn spullen, maar Marlies miste nog een rugzak. Ook Wouter stond zonder bagage. Omdat hij ook een slaapplek zocht ging hij met ons mee. (Hij gaat ook een rondreis door Zuid Amerika doen.) Marlies had haar zus gevraagd om een hotel voor me te reserveren. Omdat het niet helemaal duidelijk was of er voor Wouter nog een kamer was, heb ik aangeboden de 2 persoonskamer (met 2 losse bedden) te delen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om de reis zo te beginnen en iemand te ontmoeten die ‘dezelfde’ reis gaat maken.
Inmiddels klinkt er luide muziek vanaf de straten en is de temperatuur een stuk aangenamer dan het in Nederland was. Tijd om op te staan! Zo direct ga ik met een taxi naar het hotel waar ik me moet melden voor de Galapagos tour. Ik heb er heel veel zin in. Het avontuur is begonnen….
-------------------------------------
Lied van Christine
MARLEEN WILDE HAAR VLEUGELS UITSLAAN
(op de wijze van: Toen wij van Rotterdam vertrokken)
Eerste couplet
Marleen wilde haar vleugels uitslaan
En nam het vliegtuig naar de West
Steef, Saph en Brum, die liet zij achter
Terwijl het spreekwoord zegt: ‘Thuis best’.
Bij Stichting AAP ging het niet anders
De dieren zag zij niet meer staan
Collega’s huilden waterlanders
Marleen trok zich er niets van aa-aan…
Australië wou zij bezoeken
De wilde dingo’s zijn zo mooi
En wallaby’s, met kloeke sprongen
Die zij nooit máken in een kooi!
Tweede couplet
Ook Azië stond op haar lijstje
Er zijn veel apen, naar het schijnt
Beslist iets voor een wereldreisje
Zij zijn met uitsterven bedreigd.
En Zuid-Amerika: fantastisch
Van d’evenáár tot Patagón
Met rolstaartberen en coati’s
Daar ging het haar toch echt pas òò-òm…
Marleen, wij willen van je weten
Waarom moet jij zo nodig weg
Want al die dieren zijn aanwezig
Derde couplet
Maar heus, wij gunnen ’t je van harte
Ga jij maar fijn op avontuur
Wij wachten rustig (maar met smarte)
Op al het nieuws dat je ons stuurt.
Verweggistan is heel erg prachtig
We snappen je echt helemaal
Maar wees toch ook één ding indachtig:
De mensheid is niet digitaa-aal…
Dus kom bij thuiskomst ook naar ons toe
Nogmaals, uit volle borst: Dus kom bij thuiskomst ook naar ons toe
-------------------------------------
Lied van Christine
MARLEEN WILDE HAAR VLEUGELS UITSLAAN
(op de wijze van: Toen wij van Rotterdam vertrokken)
Eerste couplet
Marleen wilde haar vleugels uitslaan
En nam het vliegtuig naar de West
Steef, Saph en Brum, die liet zij achter
Terwijl het spreekwoord zegt: ‘Thuis best’.
Bij Stichting AAP ging het niet anders
De dieren zag zij niet meer staan
Collega’s huilden waterlanders
Marleen trok zich er niets van aa-aan…
Australië wou zij bezoeken
De wilde dingo’s zijn zo mooi
En wallaby’s, met kloeke sprongen
Die zij nooit máken in een kooi!
Tweede couplet
Ook Azië stond op haar lijstje
Er zijn veel apen, naar het schijnt
Beslist iets voor een wereldreisje
Zij zijn met uitsterven bedreigd.
En Zuid-Amerika: fantastisch
Van d’evenáár tot Patagón
Met rolstaartberen en coati’s
Daar ging het haar toch echt pas òò-òm…
Marleen, wij willen van je weten
Waarom moet jij zo nodig weg
Want al die dieren zijn aanwezig
Derde couplet
Maar heus, wij gunnen ’t je van harte
Ga jij maar fijn op avontuur
Wij wachten rustig (maar met smarte)
Op al het nieuws dat je ons stuurt.
Verweggistan is heel erg prachtig
We snappen je echt helemaal
Maar wees toch ook één ding indachtig:
De mensheid is niet digitaa-aal…
Dus kom bij thuiskomst ook naar ons toe
Nogmaals, uit volle borst: Dus kom bij thuiskomst ook naar ons toe
29 Januari 2011 - 19:58
Christa:
Geweldig begin. Geniet er van en maak veel foto's. Veel plezier op de Galapagos.
:-) -
29 Januari 2011 - 20:27
Wilma Sabajo:
leuk ga je volgen hoor, begrijp ik goed dat je weg bent bij Aap?
Heb je al een nieuwe baan, je bent in ieder geval nu flink aan het genieten zo te zien!!!
29 Januari 2011 - 21:31
Carlijn:
Klinkt goed, Marleen! Goed aangekomen, en lekker temperatuurtje, zo te lezen. Geniet van de Galapagos! Groetjes! -
29 Januari 2011 - 22:58
William:
Goed om te horen dat alles goed gaat, zie je foto's nu al met plezier tegemoet. -
30 Januari 2011 - 00:49
Grace:
Hee wat fijn om je grote reis "vertrouwd" te beginnen met wat hollanders om je heen :D Wij verbazen ons altijd enorm over de grote hoeveelheid landgenoten die je in alle uithoeken van de aardkloot tegen komt.
Galapagos....*kwijl* Heel veel plezier!!!!
Knuffel
Grasje -
30 Januari 2011 - 10:00
Huub:
Wat een heerlijk begin ... de business class. Heel veel plezier
groet'n
Huub -
30 Januari 2011 - 12:35
Tessa:
Klinkt goed businessclass. De reis is eindelijk begonnen. Veel plezier verder.
30 Januari 2011 - 14:29
Essa:
Hee Marleen, heb helaas geen persoonlijk afscheid meer van je kunnen nemen, maar ga je ook volgen tijdens je reis! En je af en toe een beetje "bijpraten" over het wel en wee bij opvang... Geniet ervan! -
30 Januari 2011 - 17:00
Ria En Henk:
Beste Marleen,
Je bent aan de overkant en je eerste reis zit erop. Leuk dat je Wouter, Marlies en Bastiaan ontmoette, dat geeft toch een rustig gevoel inplaats van dat alleen aankomt. Je had een leukl mazzeltje dat je businessclass mocht vliegen. Je gaat al snel met de
galapagos tour beginnen. wij dachten dat je eerst een paar dagen zou uitrusten. Nou heel veel plezier met de tour en gauw tot schrijfs
Ria en Henk XXX
31 Januari 2011 - 07:36
Greetje:
Oh De Galapagos eilanden wat zul jij daar gaan genieten!!! Ik wil ook weer zwemmen tussen schildpadden en vogels observeren!!!
Geniet ervan! -
31 Januari 2011 - 08:42
Petra Timmers:
Ja verdorie, ook geen persoonlijk afscheid meer genomen! Maar leuk om je te kunnen volgen, heeeeeeeel veel plezier!!!
Groetjes
Petra -
31 Januari 2011 - 11:56
Renate:
Veel succes en plezier. Het begin is in ieder geval goed gegaan.
Weersverwachting hier in nl. is vandaag -1/2ºC en morgen -4/3ºC.
groetjes Renate -
Lexje:
swifterbant blijft de beste -
31 Januari 2011 - 20:48
Heike:
Wat een avonturen alweer, en de reis is nog maar net begonnen!!
Veel plezier, ik volg je via internet in het koude Nimwegen!!! -
01 Februari 2011 - 09:03
Wiel En Elma:
Fijn die leuke eerste ervaringen. Een goed begin is het halve werk.Fijn dat je al leuke mensen ontmoet hebt.Geniet van de verdere reis en tot horens maar weer. Groeten vanuit Barcelona Wiel en Elma.
01 Februari 2011 - 14:43
Linda:
lekker he, al die eensgezinde mensen met een rugzak op pad.
ieder zn eigen ding, en mekaar mogelijk later op je pad nog eens treffen. -
01 Februari 2011 - 16:03
Christine:
Ha Marleen, wat een prachtige start van je reis en je schrijft heel leuk :-). Leuk om mijn lied nog eens terug te lezen; ik heb het met veel plezier voor je geschreven en duidelijk niet voor niets! Als je het goed vindt, wil ik trouwens je verslag over het wegbrengen van de wopa's bewerken voor de Apenote. T.z.t. zal ik het je ter lezing sturen (niet hier plaatsen, want het is dan nog ongepubliceerd). Zo blijf je medewerker van AAP... Groetjes, Chris -
02 Februari 2011 - 06:33
Inez:
Heej marleen!
fijn om te horen dat de heenreis goed verlopen is. Geniet ervan en laat die verhalen maar komen!
Liefs, Inez -
02 Februari 2011 - 08:14
Chantal:
HOi Marleen,
Fijn om te horen dat je op je pootjes terecht bent gekomen. Waarschijnlijk ben je nu al aan het genieten van al het natuurschoon in de Galapagos. Heel veel plezier en ik ben benieuwt naar de foto's!
Groetjes Chantal