Met Elma en Wiel in Darwin
Door: marleenlangen
11 Juli 2011 | Australië, Darwin
Het is vrijdag 1 juli en Elma en Wiel zijn gearriveerd in Darwin! Elma is mijn moeder en Wiel is haar partner. Nadat ze eerst een paar dagen de verzengende hitte van Hongkong (38 graden celsius) hadden getrotseerd, vervolgens het koude Sydney (16 graden celsius) onveilig hadden gemaakt, komen ze nu mij vergezellen. Ik heb me erg op hun komst verheugd en ik vind het leuk dat ze helemaal hiernaar toe gekomen zijn!
Om ze kennis te laten maken met het leven als backpacker heb ik ze ondergebracht in een groot hostel met zo’n 200 gasten; The Youth Shack. De dag van hun aankomst wordt er Northern Territory Day gevierd. Dus voor de eerste avond staat er al een flinke wandeling op het programma naar Mindil Beach om daar het vuurwerk te gaan bekijken. Op het strand spreken we in 3 kwartier de afgelopen 5 maanden door :-) Ondertussen gaat al wat vuurwerk de lucht in. Na die 3 kwartier heb ik het wel gezien en stel ik voor om weer verder te gaan. We zijn nog niet van het strand af als ik me realiseer dat het pas 19:27 is en dat het eigenlijke vuurwerkfeest nog niet begonnen is. (ongeduldig???) En dan knalt het feest los! Gelukkig zijn we nog in de buurt. Ook als ze later op de avond in bed liggen, blijven de mensen feest vieren. Het wordt een onrustige nacht. Welkom in Darwin!
De dag daarna leid ik ze, met behulp van mijn Lonely Planet, door Darwin heen. Ondertussen valt het me steeds meer op hoeveel ik op mijn moeder lijk. (Blijkbaar valt dat in een vreemde omgeving veel meer op?). Over mijn ongeduld zegt mijn moeder dat ik er toch niets aan kan doen, omdat ik dat van haar heb geërfd. Ik realiseer me opeens dat veel eigenschappen relatief zijn. Want inderdaad zie ik hoe ongeduldig mijn moeder is. En vergeleken bij haar scoor ik vrij hoog met geduld! En ook mijn gave om overal te kunnen verdwalen heb ik duidelijk van haar gekregen; Elma is niet in staat om zich te oriënteren in het hostel. Ze bleek zelfs in het vliegtuig heel veel moeite te hebben om haar stoel terug te vinden. Maar goed, ook het plezier in het spelen van spellen heb ik van haar meegekregen en de spelkaarten komen dan ook iedere avond tevoorschijn. (Mariette, we missen je! Ook voor het klaverjassen!). Wiel voegt nog toe dat ik ook in het nakomen van de afspraken en stiptheid erg op mn moeder lijk. Ik schijn zelfs nog erger te zijn. :-)
Zondags gaan Elma en Wiel naar de Botanische tuin en naar het museum. Ik blijf lekker in The Youth Shack om de meegenomen ‘Flair’, ‘Prive’, en ‘Zin’ te lezen. Bij de laatste 2 val ik duidelijk (nog) niet in de lezersdoelgroep, dus daar ben ik snel mee klaar. De ‘Libelle’ die ik een paar dagen later kreeg, heb ik langer plezier van gehad. Van mijn kamergenoot Danny krijg ik een boek ‘The Alchemist’. Ik vind het een erg goed boek en in 2 uur heb ik het uit. Het boek is absoluut een aanrader. Ondertussen heb ik veel lol om Danny. Er hing een briefje op de deur of hij zijn spullen op wilde ruimen. Danny heeft vervolgens al zijn zooi van de grond geraapt en op zijn bed gelegd. En ’s avonds heeft hij het weer onder zijn bed geschoven…(zie foto)
En dan is het eindelijk zover. We vertrekken die maandag met een tour naar Litchfield NP en Kakadu NP om op krokodillen jacht te gaan. Het zijn 3 dagen waarin we ongeveer 1100 km afleggen. We wandelen veel (veel ‘rockhoppen’), zien Aboriginal Rock Art, genieten van het wildlife (zwarte kaketoes met rode staart, waterbuffels, zout en zoet water crocs, vogels, en wallaby’s) en kamperen in tenten. Ook zien we veel watervallen waar we de mogelijkheid hebben om te zwemmen. Wiel is dapper genoeg om het water in te gaan, maar mijn moeder en ik lijken ook wat dat betreft erg op elkaar; voor geen goud gaan we in dat koude water.
Na de tour willen Elma en Wiel een rustdag. We moeten de was doen en besluiten later te gaan winkelen. Koffie drinken op een terrasje hoort daar natuurlijk ook bij. We gaan een winkel in om voor mijn moeder een t-shirt te kopen. We komen met meer naar buiten. Ze zien een jurk hangen waarvan ze bedenken dat het mij wel zou staan. Als ik het aangetrokken heb, deel ik hun enthousiasme (nog) niet. Om mij te overtuigen trekken ze hun portemonnee en kopen de jurk. Bij de kassa blijkt dat het ook nog eens afgeprijsd is. Mijn moeder wordt daardoor zo enthousiast dat ze me aanspoort om verder te gaan kijken; als het afgeprijsd is mag ik wel meer uitzoeken. :-). Ik laat het even voorbij gaan. Ik ben blij met wat ik heb gekregen!
Ik vind het geweldig dat Wiel bij alles wat we doen uitroept hoe heerlijk avontuurlijk en primitief het is. Mijn moeder vult hem dan aan door te zeggen dat ze helemaal geïntegreerd is in het backpackersleven. En voor mij is het luxer dan dat ik de afgelopen maanden gereisd heb… :-)
De volgende keer weer meer over onze avonturen!
Groetjes van ons drie!
Elma, Wiel en Marleen
De volgende keer weer meer over onze avonturen!
Groetjes van ons drie!
Elma, Wiel en Marleen
11 Juli 2011 - 11:39
Mieke:
Dank je wel voor je supergezellige mail Marleen. Volgens mij hebben jullie 3-tjes het héééél gezellig met elkaar. De foto's liegen er ook niet om!! Móóie plaatjes, jullie staan er mooi op en wat is die El toch slank ;-) waaaow! Kijk wel uit dat die 2 niet door de krokodillen opgegeten worden ;-( of in de jungle verdwalen, haha! Ik zie ze weer graag terug als ze in het land zijn en ben benieuwd naar hun verhalen.
Heel veel plezier met jullie 3-tjes en dikke kus, Mieke.
PS Kaart uit Sydney op 06-07 ontvangen, waarvoor hartelijke dank!! -
11 Juli 2011 - 17:24
Hoi Marleen:
go dat je er 31 jaar over moet doen om iets te ontdekken wat velen al lang wisten :-). Maar leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat daar.
G'tjes van uit St. Walrick ook van het scouting zooitje hier
12 Juli 2011 - 10:13
Norwin & Maria:
Klinkt super gezellig Marleen! Veel plezier verder met je moeder en Wiel!
12 Juli 2011 - 12:46
Mariette:
Weer een geweldig verslag en nu van alle 3 m'n vriendjes: ik mis jullie ook, maar gun je zo'n super de super reis hoor! dit deel is nog leuker om te lezen omdat ik zelf daar alleen maar over heb horen praten en dan in superlatieven. Wat is er eigenlijk niet mooi bij de Aussies!? alles toch. Reis lekker verder met z,n drietjes. Liefs Mariette -
13 Juli 2011 - 01:45
Wiel En Elma:
h
het meeste wat Marleen heeft geschreven klopt natuurlijk. Wij hebben soms wel een andere beleving. Wij vinden de hostels primitief :bedden zakken door en of kraken, het is er warm en ,smorgens koelt het af.Verder is het even behelpen. De excursies zijn interessant en avontuurlijk. Het is soms uren rijden om op de mooie plekken te komen. Het is hier prachtig weer. Hoezo winter? -
13 Juli 2011 - 14:42
Renate:
erg leuke foto van jou op die rots.
groetjes Renate -
05 September 2011 - 20:42
Roland Van Der Hoek:
Hoi Marleen,
Wat een geweldige ervaring. Op afstand ( via iel en Elma ) heb ik je kunnen volgen. Maar nu dat je reis bijna aan het einde is wil ik je zeggen dat je wel een heel stoere griet bent ! En wat een ervaring. Super !
Hartelijke groet en een goede reis naar huis ( brr ). Roland ( loopmaat van Wiel )